Chess - utställningsbilder


Sheltiespecialen, Vilstad  feb -10

Vilstad feb -10

Vinnarutställning ÅHK sep -10

Norrköping agusti -09
Valdemarsvi agusti -10

Godmorgon:)

Godmorgon, sovmorgon idag, gud så skönt. Sara tog ut hästarna och hundarna, så att jag barakunde ligga kvar och dra mig i sängen. Nu ha rjag gått upp, ska dra på mig något och sedan chilla framför tvn. Underbart!
Jag tänkte sluta kl 2 idag, så att jag hinner hem, fixa stallet och rida. Kanske tar Rebell en stund i paddocken, då Amanda är sjuk. Zigge förtjänar en ordentlig uteritt efter igår.

Tänkte även slänga upp en liten bildbomb på chess, från de utställningar vi har varit på. Hon var en liten rosettplockare som liten. Nu är hon väldigt exteriört snygg fortfarande. Men ett litent skönhetsfel på öronen, gör att vi inte ställer ut just nu.

See ya!


Zigge då & nu


Första gången, jag träffade Zigge, januari 2010

Snacka om unghäst mars 2010

mars 2011

Under ryttare mars 2011

Hoppas ni ser lite skilldnad, kommer mera bilder en annan dag, ska nog visa våra första hoppbilder, där häst och jag är lika snygga;)

dagens ridpass

Zigge skrittade först ut ca 30 min, sedan jobbade jag honom i paddocken ca 30 min. Red lite skänkelvikningar i skritt och trav, sedan gjorde jag mycket övergångar och tempoväxlingar i skritt och trav. Detta för att jag vill att han verkligen ska lyssna på mina hjälper och vara vaken.
Vi jobbade även med galoppfattningarna, de högra är börjar blir riktigt fina, han verkligen sätter sig och gör dem. De vänstra har vi lite svårare för, det måste vara något som jag gör men vet inte riktigt vad bara. För när vi får till det så blir nästa dessa fattningar bättre än de högra. Fick till ett par riktigt kanon på slutet idag:) Sedan travade jag av Zigge i låg form och skrittade ut en sväng till. Förövrig så gickhan väldigt avslappnat och stadigt i formen idag. Jag är nöjd med min pojke!


Zigge vilar i vårsolen förra året.

Chess vår

Hur Chess och min vår kommer att se ut det vet jag inte rikigt. Jag ska nu när snön har smält börja spåra med henne, detta eftersom jag tror att hon kommer att uppskatta det + att hon hade lite för hög stress på agilityn sist. Vilket beror på att vi inte har kört så mycket i vinter utan mest haft det slappt.
Men när vi kommit igång med spårande, ska vi jobba på det ordentligt. Kanske KM?
I agilityn kommer vi inte att gå någon kurs, men vi ska träna själva och med kompisar, kanske någon helgkurs eller samträning ev. Vi ska tävla lite med både inofficiellt och klass 1.
I lydnaden ska vi börja träna på att repetera klass 1 momenten, sedan jobba mycket precision och även upp och nosa på lite klass två moment.
Det bästa Chess vet är att lära sig något nytt, så det gäller att utveckla allting hela tiden, men ändå inte för mycket. Gränsen är fin.
Men nu ska ni få börja förlja mig och `Chess mer i bloggen, genom vardag, träning, tävling och en del tips och diskussioner om vad jag tycker och tänker.

Hoppas ni tycker det är intressant, för det var ju tanken med bloggen från början
Chess till vänster och Chess mamma till höger, från en liten kennelträff i sommras.
Lite lika va?


Tävlingar Zigge

Sitter och kollar lite på Tdb, vilka tävlingar vi ska åka på under säsongen.

Vi är anmälda till :
Vikbolandet 16/4 LB:1 - laget div 3
NORF 8/5 LB:1 - laget div 3
SKa anmäla till:
Åtvidaberg 29/5 - LB:1 - ev final med laget,
annars kanske jag rider 2 klasser det beror på hur han har känt innan.När vi har ridit första tävlingen på vikbolandet kommer jag nog börja planera fler tävlingar. Vilka det blir och klasser beror pu hur långt vi kommer komma. Men jag hoppas på en riktigt rolig säsong. Sedan hoppas jag att han kommer komma igång med hoppningen och kunna börja tävla lite smått där med.

Så ser våran vår ut, men somsagt, allt beror på hur det går och hur det känns. Mycket kan ändras.


trött tjej

usch, idag är inte alls min dag, kunde inte sova igår kväll, så är sjukt trött idag. Plus att min mage fuckar och jag mår illa hela tiden. Inte kul, kände för att klaga lite!

Men igår kväll var jag duktigt och gick på promenad med alla vovvarna när jag kom hem.

Idag slutar jag vid 4 vilket betyder att jag hinner hem och rida min Zigge idag, han fick vila igår eftersom klockan var närmare sju när jag kom hem.
Nu ska jag vara duktig och ha programhantering hela förmiddagen, sedan prov efter lunch!

träningsvärk

Igår sista lektionen i skolan, hade vi dressyr träning. Jag fick rida ett 8 årigt fux sto, som jag aldrig ridit tidigare. Det gick riktigt bra, mycket trevlig och personlig häst. Hon är även till salu för alla som är intresserade. Trevligt steg med bra takt. Ett mycket personligt sto, men riktigt trevlig.

sedan när jag kom hem, fick vi ett litet ryck att ta fram cyklarna så vi cyklade till yogan och hem, är nog runt 7 km fram och tillbaka. Sedan körde vi yoga 1,5 timmar. Det känns i min kropp idag, jag är nog inte så vältränad som jag tror. haha

Men jag ska sätta lite fart, försöka cykla minst 2 långa turer i veckan, köra abtronix bandet på magen under hundpromenaderna och rida hästarna. Då borde jag komma i bättre kondition, kanske ska dra ner lite på allt socker jag äter. Jag gillar sallad och sådant, men orkar aldrig fixa iordning det utan det blir pasta jämt och det är ju egentligen inte allt för nyttigt. Nu när jag har skrivit detta på bloggen med så är det ju bara att ta tag i saken!
Jag börjar idag:)

Idag är det lång dag i skolan, med körkortsteori efter, men jag ska försöka gå en sväng ikväll iallafall.

Hurtigt inlägg det blev


Måndag

Måndag, en ny vecka med mycket att göra, men det är bara att ta tag i allt så att det blir klart. Jag vill inte sitta här och tycka synd om mig själv när det finns så många andra som har det värre.
Jag ska iallafall vara duktig på lektionerna och plugga klart allt som behövs hemma. Så att jag sedan kan lägga tid på det jag vill, hästen, hunden och min fina pojke som kommer till helgen.

Idag slutar jag vid 4 och ikväll ska jag gå på yoga, det var längesedan och jag tror att min kropp behöver stretcha ut lite.

Nu ska jag fortsätta att vara duktig, jag har nämligen straxt håltimma och då ska jag plugga!

Hoppas alla andra får en bra dag och kan njuta av våren (så fort snön tinat bort)


Bilder från dagen




Bilder från dagens ridpass, Zigge börjar bli en stor pojke. SKa lägga ut bilder från när vi tog hem honom senare , då kommer ni se vilken skillnad det är.

Idag jobbade jag igenom Zigge i alla gångarter, han jobbar på väldigt bra, men känns trög eftersom att det blir mer och mer häst att rida hela tiden. Men det är så kul att följa unghästarnas utveckling, och om 3 veckor så här dags har vi tävlat våran första lokala:)

Helgen

Denna helg har varit toppen, igår var supermysigt med båda mina kusiner plus lilla Mathilda som var urgullig, kort kommer på det när syster skickat dem till mig! Jag körde även pappas bil till stan och det gick mycket bra. Det jag var mest stolt över var att jag lyckades backa ut den alldelse själv.

Idag råkade jag visserligen ställa fram klockan 2 timmar, tyckte att hästarna var lite morgontrötta:P Men vad gör det, jag gosade ner mig i soffan och såg på tv tills lunch. Sedan vart det stallet och åka och rida lite i kvickstorp, det gick bra:) Lägger upp bilder straxt.

Nu ska jag snart sova och tagga för en ny vecka, trött som bara den är jag. Hoppas att alla haft en bra helg!

sharpman:)

Igår spenderades hela eftermiddagen på sharpman, och även en sväng i mantorpshopen:)
Har inte tagit kort på grejerna, men kanske ska försöka göra det sen:) roligare att få se grejerna än att jag bara skriver.

Vi kom hem ganska sent efter 8 någon gång, då blev det våfflor med grädde, glass & sylt, mums:D

Jag fick även ett städryck, bädda rent i sängen, plockade iordning alla mina kläder och idag har jag dammsugit, duktig tjej!

Nu ska jag duscha fixa mig och sedan åka mot staden för att träffa kusin vitamin och bebis.

Pussen


fredag 25/3

Fredag redan, denna vecka har gått otroligt fort, men det kan troligtvis bero på att vi var lediga måndag och tisdag.

Idag börjar vi 9 och slutar före två, skapligt skönt. Direkt efter skolan drar jag Amanda och Sara till stan. Det blir Sharpman, först och där lär vi ju bli kvar hela eftermiddagen, om jag känner oss rätt haha och sedan avslutar vi med en sväng på stan. Det ska bli riktigt kul.
Ska passa på att övningsköra med, för nästa vecka ska jag ta mig i kragen och boka min första körlektion!

Ha en bra dag alla!


Amanda och jag på våra fiina i sommras(L)

tor 24/3

Skönt med sovmorgon idag, släppt ut hästarna och tog det lungt. Fixade iordning mig och åt tv frukost  min favorit på sovmornar:)

Har haft samhällskunskap och idrott, nu är det bara turism kvar. Sen blir det hem. äta och rida en sväng. Tror att vi ska ta en lugn skogssväng idag.
Imorrn är det fredag, gud så skönt och i helgen ska jag få träffa min kusin och hennes bebis:D

Saknar min pojke med men nästa helg kommer han nog upp till mig<3

Dricka cider

Haha, Zigge är för söt, han försökte dricka äppelcider ur min mugg, det gick ganska bra för honom, dock tyckte han nog att bubblorna var lite konstiga;)





Godnatt!

Nu är det kväll ska snart inta sängen ganska tidigt, ska bara plugga lite och fixa med lite småsaker. Tänkte måla naglarna och fläta håret.

Slutade sent idag, skulle som sagt egentligen åkt iväg med Zigge men det vart inte så. Vår paddock hade tinat så mycket att det gick att rida där. Så red igenom honom där en stund. Han vart riktigt fin, tros mycket blåst och grejer som händer runt omkring:)

Imorrn börjar dagen med en härlig sovmorgon som jag ska njuta av, hoppas ni alla kommer sova gott.
Godnatt!

Bilder från helgen:)


Zigge, Mysign & Tessan

Hö är gott!



Chess på långpromenad

Sööta Vera!

Detta var lite bilder från helgen, fint väder och trevlig sällskap även om det nästan bara är djur som fastnar i kameran när jag håller i den;)


Rebell

Eftersom att jag inte har lagt in någon presentation på länge så tänkte jag presentera nästa djur hemma hos oss, nämligen Rebell. Han är Amandas tävlingsponny och har bott hos oss i snart två år. Han är 16 år, men har mycket kvar att ge. Under tiden han har bott hos oss har han utvecklats något enormt tillsammans med Amanda. Han lever upp till sitt namn, en riktig liten buse men han älskar att jobba och framför allt hoppa. Han har tävlat upp till LA med placeringar. En riktigt trevlig ponny!

Amanda och Rebell in action

irriterad

sitter i skolan nu, tråkigt med programhantering och att vi har lämnat in våra datorer. Kul är ju att det finns photoshop och in design när jag får tillbaka den:)
Igår kväll var jag bara så irriterad. Jag åkte in till åtvid för att ha körkortsteori, men den var framflyttad en timma, så jag kunde ha tagit en senare buss in.När körkortsteorin slutade var det nästan 2 timmar tills tåget gick hem, och ändå stället som är öppet i åtvid på kvällen är solariet, men där kan man ju inte sitta i två timmar, snacka om surt?! det borde finnas en väntsal vid stationen iallafall:o

Men men, nu är det fint väder och jag ska åka till ridhuset ikväll hoppas jag:)


fy på mig!

FY PÅ MIG!! viken dålig uppdattering det har varit här de senaste dagarna, men det kan bero på att jag har varit ledig och det underbara vädret:) Så datorn har snällt fått ligga i sin väska.
Helgen har jag mest varit ute, långtur med hästarna, och långpromenad med människor. Bilder från detta ska komma snart loovar jag! eftersom att jag är alldelse för lat här.

Har även varit och galoppjobbat Zigge i ridhuset, vilken häst det är:)

Igår var jag i åtvid, gick långpromenad med syster och hundarna, mysigt var det.

Idag ska jag ut och rida en sväng med Karro och Tessan. Sedan blir det körkortsteori.
Håll utkik så kommer bilderna snart!

ridhuset 16/3

vart inget inlägg igår, blogg funkade inte på dagen och när jag kom hem på kvällen och var klar med alla måsten så var klockan alldelse för mycket.

Igår tog vi iallafall med Zigge till ridhuset, han var snäll att lasta både dit och hem,lastade i grimma och grimskaft hemma och träns på vägen hem, duktig pojke!

Red inte så hårt, men han har ju haft en mellan vecka, red honom i skritt, trav och galopp, jobbade med fattningarna och att han inte ska tjura emot något. Flyttade lite i skritt och trav, jobbade med att han ska ta mina ytterhjälper bra och även att jag ska ge honom dem rätt. Han vart riktigt fin efter en stund. Så därför red vi inte så länge. Älskar när han är sådär mjuk i kroppen och munnen. Zigge tänkte även mycket framåt igår vilket var skönt att känna:)

Idag slutar jag tidigt, så kameran ska få följa med ut, bilder kommer ikväll!


Zigges senaste vecka

Zigge har vilat hela förra veckan sedan han antagligen gick omkull i hagen, och fick en lättare sträckning. Så hela veckan fick han gå och skrota i hagen. Sedan i fredags kom kiropraktorn och kände igenom honom, och han kände väldigt fin,lite spänningar men inga låsningar. Så vila i helgen för att mjuka upp sig. Igår red Sara, och sa att han var super fin och mjuk. Tyvärr går jag så länge i skolan både igår och idag så jag hinner inte rida. Men imorgon är förhoppningen att vi ska kunna åka och rida ett lättare pass i ridhuset. Har jag tur får jag med mig kameran med, men har inget objektiv för att fota inne i mörkret:(
Åh, vad jag längtar tills vi ska ut på banan, vet inte om det blir den andra april eller den 16 april. Men det är sådant som märks.
Kommer mera uppdatering om Zigge imorgon när jag har ridit honom.
=)

tisdag 15/3

Sitter och har företagsekonomi,  är lite trött sedan igår, då vi kom hem runt halv 12 efter förelsäningen. Men den var mycket intressant!
Idag är det en lång dag med, har lektioner till halv 4 och sedan körkortsteori.
Slänger upp en bild, bara för att jag är sjukt sugen på att gå ut och fota!
Mina fina stjärnor!


ny vecka, nya möjligheter.

Sitter här i skolan och har precis lämnat in min krönika, skönt att vara av med den!
Så nu sitter jag här och gör ingenting jag leker med min webcam,och jag är fruktansvärt snygg men det bjuder jag på

Och som sagt ny vecka nya möjligheter bara att hålla sig på banan!

helgen som gått

Dålig uppdatering denna helg, haft massa mysigt med min pojke(L)

I fredags vart det stan med pappa och syster, hittade fina presenter till mamma och även jag fick ett par grejer av min far=)

I lördags vart det massa plugg på förmiddagen, sen åkte vi till åtvid och firade mamma och mormor gott med tårta och grejer! På kvällen vart det bara lungt och mysigt.

Idag har vi ätit gott, även bakat marränger, kört vagn med Mysigt som nog gillade årets första tur lika mycket som vi.
Det var koort om helgen, och imorrn är det skolan som gäller så ska fixa allting nu.
Puss!

Fredag! 11/3

Sitter i skolan och glor, börjar vid 9 men bor man på landet tar man de bussar som går.
Igår var det UF mässan, intressant och vi har nog lite mera hum om hur vi vill att det ska se ut, men inte en aning om vad vi ska göra. Fast en del lösa ideér finns det!

Idag börjar vi 9 och slutar halv 2 sköönt. Jag ska till tandläkaren med och jag är nervös känner på mig att jag kommer ha en massa hål, men hoppas inte.

I eftermiddag ska pappa jag och syster åka till stan och handla presenter till mamma, hon fyller nämligen år idag så GRATTIS!

Och ikväll kommer min kära pojke och det är super det! tror att det blir en lugn helg, tyvärr ganska mycket plugg, men vad gör det om 100 år?

tors 10/3

Hmmm... undrar vad jag har gjort för att få en morgonpigg hund, hon vaknar vid halv 7 och vägrar gå upp utan mig, haha:P Så nu är jag med ganska morgonpigg det positiva är att man hinner få mycket gjort på morgonen:)
Idag är det bara en lektion i skolan, sedan drar vi till norrköping och kollar på UF-mässa, ska samla insperation och tips till nästa år då det är våran tu och jag är PEPP!

Min vackra Chess!

ons 9/3

Idag har jag inget vettigt alls att skriva, men jag skriver lite ändå bara för att jag är pigg och vill ut och göra någonting! inte sitta här och glo. Men nu ska jag sitta i skolan och glo en stund till, sen ska vi hoppa och jag är pepp! Sen ska jag hem och fixa med Zigge!
Ikväll måste jag plugga och det har jag ingen lust alls till=(

Men snart är det fredag och då kommer förhoppningsvis min pojke<3


Vårkänslor

Nu är det vår, jag har skinjacka och fred perry skor OCH jag fryser inte ens=) Snacka om att jag har vårkänslor, synd är bara att man sitter i skolbänken hela dagen men ska nog hinna med att ta en promenade med hundarna innan solen går ner och det blir kallt.
Nu måste jag plugga samhällskunskap, så att jag blir klar med det !

måndag 7/3

Sitter i skolan och ska försöka skriva en krönika, men det var lättare sagt än gjort. Har ingen aning om vad jag ska skriva, men hoppas det blir bra:)
Sen ska jag försöka jobba med allt annat som måste bli klart på min håltimma, så att inte så mycket behöver göras hemma.
Ikväll är det yoga, det var ett par veckor sedan jag körde och tror att min kropp skulle må bra av det eftersom den har tagit ett par steg tillbaka efter att jag åkte av, stel som en kärring:/ haha
Men nu ska jag ta och vara lite duktig, skriver mera sen.

Mr Nemo

 
Mr Nemo är en liten charmig ponny som föddes en tidig vårmorgon i maj 2010,jag tänkte inte skriva så mycket om honom utan visa bilder. På dessa två bilder är han ca 4 timmar och ute för första gången.

I sommar hagen, med sin mamma i bakrunden.

Idag, den 6 mars 2011

Hoppar mer än gärna!

sön 6/3

Nu har det blivit lite dålig uppdatering ett par dagar, fy på mig!
Nu är det helg iallafall, sköönt:) Den blev dock inte riktigt som planerat, skulle åkt och ridit dressyr en LB:1 på Zigge igår, men på morgonen var han svullen och varm i en kota, så han får vila tills detta gått över, inte alls uppskattat från hans sida.
Men solen har lyst över oss hela helgen och den verkar fortsätta med det idag med.
Igår vart det lite plock och pyssel hemma istället, även en skön uteritt på MySign, både hon och jag hade massa vårkänslor. Så jag tror att det blir en tur till idag.
Nu ska jag äta spagetti och köttfärsås!

Puss

<3

KÄRLEK ÄR DET FINASTE SOM FINNS!

onsdag 2/3

Hejsan, sitter här i min soffa nyduschad och myser, ska nog snart sova tror jag för att jag är ganska trött.
Hann inte uppdatera något mera igår för att kvällen bara rann iväg, skulle åka och träna med hästarna men ridhuset var upptaget så vart bara lastning och åka, Zigge skötte sig super som han gör när ponnyn är med.
När vi sedan tog in fölungen så visade det sig att han hade ont i magen, kolik stackaren, han fick vara ute och gå i hela kvällen men sedan gick det över som tur var. Men hela kvällen försvann iväg. Idag har det varit fullt upp i skolan, tycker inte att vi brukar göra så där jättemycket, men idag har det blivit massa uppgifter och prov som ska göras och lämnas in, smidigt när allt ska göras inom 2 veckor. Men det fixar jag!
Sov gott=)

agility med Chess

Igår kväll åkte vi till ridhuset i kungsvikstorp för att träna lite agility, vilket vi inte gjort på ett par månader.
Hon vart super glad och flög över hindrena när vi bygde upp. Vi körde en bana med lite framför byten, gick riktigt bra, tog min handlig, stannar på kontakt fält, slalom ingångar och allt. Sedan bestämde sig min lilla dam för att hon inte ska gå på vippbrädan utan stå och glo 10 m bort om hon inte får springa rakt upp och flyga ut i luften. Så det tog vi en disskusion om, och sista gångerna gick det riktigt bra.
En mycket nöjd hund och matte när vi åkte hem!

En annan sak som var rolig var att vi hade Vera med oss, och hon brukar mest vara i sin lilla egna värld, men hon tyckte att hindrena så jätteroliga ut och sprang gärna i tunnlar och hoppade små hinder. Det finns nog en framtid för henne med;)


RSS 2.0